AKTIV UNGDOM I FÖRSAMLINGSHEMMET

Skriv ut

VITTSJÖ. Det är liv och rörelse i församlingshemmet i Vittsjö bland ungdomar som samlas fyra dagar i veckan för att träffas och ha gemenskap. Ledare för denna verksamhet är Karolin Fagerholm och Linda Hedman, båda från Bjärnum. Det är flera olika grupper som samlas till olika aktiviteter.

Linda Hedman och Karolin Fagerholm är ledare och syns bland föremålen för aktiviteter.

Barnverksamheten i församlingen började 1969 då Elisabet Hallonsten samlade ett antal yngre ungdomar till Kyrkans barntimmar. Tillslutningen var ganska stor varför några medhjälpare fick rycka in som ledare. För några år sedan blomstrade verksamheten upp på nytt.

Nu är det Karolin Fagerholm och Linda Hedman är håller i verksamheten fyra dagar i veckan. De olika grupperna är barntimmar med elva deltagare, skolgrupper med omkring tio deltagare och öppen förskola med varierat antal besökare. Föräldrar med yngre barn samlas en dag i veckan till gemenskap. En viss ökning av deltagarna i de olika grupperna har visat en stigande tendens. Givetvis ingår fika i alla samlingarna.
En dag i veckan är det samling i Verum med mixarna i yngre ålder. Det är en mindre grupp som samlas men en viss ökning av deltagare har skett även där.
De båda ledarna har en gedigen bakgrund med tidigare bakgrund som lärare och i ungdomsverksamhet.