Ardy Strüwer, känd konstnär Vernissage i Ateljé Gunnel Götesdotter

BJÄRNUM. På onsdagskvällen den 9 oktober hade den kände konstnären Ardy Strüwer vernissage i Ateljé Gunnel Götesdotter i Bjärnum. Han ställer där ut fram till 17 november.

Många konstintresserade strömmade till för att se hans utställning och få träffa och prata med honom själv. Han ställde ut några originalverk och ett antal litografier.
Gunnel inledde och lät sedan Staffan Örneskans presentera Ardy Strüwer i ett litet tal. Ardy är god vän sedan länge till Gunnel och Staffan Örneskans.

Gunnel träffade och intervjuade Ardy för Svensk Damtidning för ganska länge sedan.
För många är Ardy Strüwer känd från TV och sina humorprogram tillsammans med Lasse Åberg under 1960-1970- talet.
Ardy är född på Java och flyttade som 10-åring  till Holland. Så småningom flyttade han till Stockholm för studier vid Kungliga konsthögskolans grafiska avdelning. Bor numera strax utanför Paris. Utöver ateljén i Paris utför Ardy även sitt konstskapande bl a i en ateljé i Stockholm samt i New York. Hans konst finns representerad i många privata samlingar och museer.

Ardy säger att han utnyttjar blandteknik vid sitt konstskapande, såsom olja, pastell, akryl och tempera. Verken visas och säljes ofta som litografier. Hans verk är ofta färgglada och surrealistiska och en hyllning till kvinnan, livets ursprung. Ett par ögon finns ofta med.

Framgick under kvällen att Ardy även har ett förflutet, för ganska länge sedan dock, som fotbollsspelare i elitnivå, i Van den Haag ( FC den Haag) i Holländska ligan. Hans favoritlag är numera Arsenal och Hammarby.
Ardy berättade att han även sysslar med musik och har producerat en jazz-skiva.
En mycket trevlig och givande kväll och utställningen är väl värt ett besök för alla konstintresserade  och kan besökas fram till den 17 november.

Top