Oavgjort i derbyt

KRISTIANSTAD. Det blev en tuff start för våra tjejer vid mötet mot Kristianstad. Redan efter två minuter lyckades Olivia Welin nicka in 1-0 till hemmalaget Kristianstad, detta på passning av Johanna Rasmussen. Kristianstad fortsatte att under ytterligare en kvart hålla visst grepp om matchen.

Därefter var det Vittsjö som mer och mer tog över. Utan eminente Hedvig Lindahl i Kristianstadsmålet hade Vittsjö säkert vunnit matchen.

I den andra halvlek tog Vittsjö över helt. Kirsty Yallop hade boll i ribban, Sofie Andersson boll i stolpen – och var inte virket i vägen så var det Hedvig Lindahl. I den 52 minuten kom också målet för Vittsjö. Efter ett inlägg från högerkanten av Sofie Andersson placerade Jane Ross bollen bestämt rakt upp i nättaket. Vittsjö fortsatte sin dominans av matchen men Kristianstad lyckades en hel del på tur men också genom Hedvig Lindahl i målet komma undan med oavgjort 1-1.

Tyvärr knockades Sofie Andersson i slutet av matchen av en boll på nära håll. Vi hoppas verkligen att det hela gick bra, trots att hon fick bäras ut på bår.

Nästa söndag, den 20:e spelas säsongens sista match. Då tar Vittsjö emot Örebro hemma på Vittsjö Idrottspark. Missa inte detta tillfälle, därefter kommer det att dröja ända till en bra bit in på våren 2014 innan vi åter får glädjen att se allsvensk fotboll i Vittsjö.