SLUTSMYCKAT FRÅN CKF I VERUM KYRKA

 

VERUM. Efter 60 års verksamhet med smyckning av Verum kyrka till Tacksägelsedagen var det i söndags avskedshögtid med smyckningen. De ansvariga inom Centerkvinnorna har beslutat att någon annan får ta över men det lär bli svårt att finna någon frivillig kraft som vill fortsätta.

De fem Centerkvinnorna hyllades för sina insatser att smycka kyrkan.

I Verum kyrka började firandet med Carl- Olof Danielsson och kyrkokören i gudstjänsten. Med trumpet medverkade Per Danielsson under psalmsången.

Kyrkokören som sjöng flera musikaliska verk i Verum kyrka.

Utöver en del av årets skörd vid altaret var även bänkraderna smyckade med blomster. Flera av de ansvariga Centerkvinnorna var klädda i folkdräkt då de kallades fram till koret för att ta emot blomster och tack för många års smyckning av helgedomen. En speciell bukett kommer senare att överlämnas till inte närvarande 97- åriga Elly Hörlén som varit en av de aktiva i föreningen. Kyrkvaktmästare Olof Lunnergård hyllades på sin 45- års dag!
I församlingshemmet bjöd CK på fika. Ett bord hade en särskild raritet. Det var dukat med en vit duk med broderat SLKF 1953.

Ett bord var dukat med broderade rariteten på duken: SLKF 1953.

Det var Gundrastorpsfödda Agnes Johansson, senare Magnarp, som hade broderat detta när SLKF (Sveriges Landsbygds Kvinnliga Förbund, senare CK) bildades. Denna raritet kommer att förvaras i församlingshemmet.


Top