VARG DÖDADE FÅR VID EMMALJUNGA

 

EMMALJUNGA. Vargen har återkommit till trakten vid Emmaljunga. Vid Emmaljunga och södra Småland har vargen skadat eller dödat tio får och en kalv. Länsstyrelsens representant har varit på platserna och konstaterat att det verkligen är angrepp från en varg.

Emma och Anders Larsson i Hyngarp, Emmaljunga har sin fårhjord på annan plats men dock med daglig tillsyn. För ett par dagar sedan upptäcktes att en tacka och sex lamm hade dödats med typiska vargangrepp.

Strax norr om Smålandsgränsen har en fårägare drabbats av vargens härjningar. Två får har blivit dödade och två får har skadats. Strax intill har en lantbrukare fått en kalv dödad av vargen. En vägtrafikant upptäckte en varg när den korsade väg 117 vid Emmaljunga.

Det finns all anledningar för ägare av får och andra ungdjur vara vaksamma mot nästa angrepp som kan komma var som helst i närområdet eller längre i väg. Klart är att vargen finns i trakterna och förmodligen är det en ensam varg som har härjat.  Ingen vet när eller var den angriper nästa gång men det är svårt att effektivt skydda djuren

Top