MÅNGA BUD GAV 16 000 KRONOR TILL EMMALJUNGA FÖRSAMLINGSHEM

EMMALJUNGA. I ganska god tid före utsatt klockslag kom de drygt 50 besökarna till församlingshemmet för att se utbudet av varor. Auktionen, till förmån för Emmaljunga församlingshem inleddes med sång och musik av Mats Lunnergård och Sam Larsson.

Fikakassan uppgick till 1 313 kronor som tillfaller drabbade på Filippinerna.

Flitige och munvige Jan Rosén i säljartagen!

Intäkterna från försäljningen, totalt över 16 000 kronor tillfaller odelat verksamheten vid Emmaljunga församlingshem.

Kyrkliga arbetsföreningen bildades 1927 med mål att samla in pengar till planerade församlingshemmet. Kyrkbyggnaden uppfördes och invigdes 1935 och verksamheten fortsätter liksom arbetsföreningen, fast namnbyte har skett till Kyrkliga föreningen.
Sångarparet inledde med ”En dröm” och fortsatte med änglasång samt ytterligare låtar under den drygt halvtimmes långa programmet. Fikabordet var dukat och strax strömmade besökarna dit för fika och gemenskap.
Försäljningen tog sin början med den tidigare lanthandlaren i Emmaljunga, Jan Rosén som klubbförare. Han vitsade till det med tidigare kontroversielle lanthandlaren, men sedan Jans fader tagit över verksamheten blev det ro-sen!
I utbuden från det digra salubordet fanns Smålandskringlor från Emmaljunga, andra bakverk samt hantverk.

Varubud var Hampus som levererar en julprydnad.

Naturligtvis fanns de traditionella havrekärvarna på plats, liksom annat naturproducerat samt hängmatta för mildare klimat. Budgivningen gick i raskt tempo och blev blivande köparen inte färdig att bjuda tillräckligt snabbt fick han hjälp av roparen! Det fanns även de som i hettan bjöd över sig själv!
Ett nytt betalningssystem tillämpades där köparen själv antecknade för att antingen betala kontant eller genom senare betalning via bank. Ett smidigt och personalsparande system.

Top