JUL IGEN I BLÅ SALEN

SKANSENHEMMETS BLÅ SAL. Förjulen gjorde sitt intåg i Blå Salen i Skansenhemmet i Vittsjö i måndags. Det var då åter dags för clockare Curt att tillsammans med spelande och sjungande förmågor hälsa julen välkommen. Borden i salen var dukade och väntade både på hemmets gäster och andra intresserade. Snart var alla platser upptagna då Curt introducerade med glitter i håret.


Tre sammanslagna körer sjöng in julen i Skansenhemmets Blå sal.

I denna adventstid var det lämpligt att de sjungande och spelande förmågorna inledde man Gå Sion din konung… Det blev fortsättning med Min barndomsjul! Med hembygdsföreningens ”Husband” och Curt som pianist blev det mössens julafton med den gillrade musfällan.
Soliststjärnan Marie Bengtsson lät sin stämma ljuda i en sång följde av körens Bjällerklang där teskedarna ackompanjerade sången mot den ännu tomma kaffekoppen. Solen fortsatte med sitt vintersken fast sångarna framförde ” skymningen som sänkte sig” och fortsatte med ”ljusen som tändes där hemma”.


Husbandet som angav ton vid julens firande i Skansenhemmet


Årets julklapp, en värmande kram förmedlades från Marie till Curt i ganska häftig romantisk stil! Till och med Curt framförde en solosång med inslag från Valhall innan det var tid för fikapaus i halvtid. Solist Marie fortsatte med den heliga timme innan kören stämde upp med Sjömansjul på Hawaii.
Lite mer hemnära blev det med ”Hemmets jul” innan körledaren överlämnade ett icke eldfängt ljus till hemmets äldst boende, Greta Johannesson. Efter Nu tändas tusen… var det Curt som tackade alla i samlingen för en trevlig eftermiddag.

Biträdande körledare Marie Bengtsson tackade Curt för hans engagemang och lämnade en blomma samt ”årets julklapp”! Curt (Curres) humoristiska inlägg här och var höjde stämningen ytterligare några grader.
Avslutningsvis sjöng kören Stilla natt och alla nöjda besökare gick från ljusa festlokalen till fallande skymning.


Tre av besökarna i Blå salen trivdes med underhållningen: Monica Winkvist, Inger Winkvist och Gunilla Bengtsson.

Top