FÖRSMAK AV JULEN HOS SPF SNAPPHANEN

VITTSJÖ. På onsdagen den 11/12 samlades cirka trettiofem medlemmar i SPF Snapphanen för att befästa att julen faktiskt är mycket nära förestående. Det gjorde man genom att äta en gemensam och av medlemmarna i styrelsen beredd julmåltid. ”Mumsigt värre” är den lämpligaste benämningen på den här måltiden. En och annan snaps slank även ner. Den uppmärksamme lade säkert märke till att antalet parkerade bilar inte riktigt svarade upp mot den numerär som brukar fylla parkeringen utanför Skansenhemmet vid SPF Snapphanens  månadsmöten.


Fliten att själv bereda julbordet gör att föreningen kan skänka cirka tusen kronor till katastrofens Filippinerna. Ett enigt beslut av mötet möjliggör detta.
Några föreningsfrågor behandlades inte. istället bjöds på ett kulturellt samspel mellan de två systrarna Anne-Marie Ström och Marianne Radby. Systrarnas olika kulturella begåvning ger dem möjligheten att på ett naturligt sätt framföra en kavalkad innehållande julens dikter och sånger. Anne-Marie läser dikter och Marianne sjunger till ackompanjemang av vår kantor Mats Lunnergård.

Ann-Marie läste ett flertal dikter som lärdes under de tidiga skolåren och sitter väl i minnet. Dikten ”Tomten” med ett manus endast i handen vitsordar det påståendet. Den innehåller elva långa verser. Dikterna framfördes väl och med stor känsla. Marianne har en skolad sångröst. Den förmågan och Mats fulländade ackompanjemang gjorde att alla sångerna mest glimmade. Två proffs i gott samspel.
Efter ett par timmars samvaro tackade ordföranden Kerstin Thånell alla medverkande och med en enkel blomma till var och en framfördes tack till alla som påverkat trivseln under och innan den trevliga samvaron.

 

Top