Invigning av tågstopp Bjärnum


BJÄRNUM. Inte sedan 1984 har tågen stannat i Bjärnum. En ny era har idag invigts i Bjärnum då tågen åter stannar. En historisk dag. En feststämning och glädjekänslor i Bjärnumsbornas hjärtan med en ny framtidstro för orten Bjärnum.
Festligheterna kring invigningen inleddes av Rolf Delcomyn, som välkomnade alla.

Därefter tog Mats Olofsson och Micke Andersen över kommandot i form av figurerna ”Ture & Ture” och roade alla i publiken med bl a hur de försökt att få igenom att tåg skall stanna i Tviggasjö mm mm.

Hilda Linde sjöng ett par sånger med sin ljuva sångröst, vackert kompad av gitarrist Niklas Rask.

I väntan på att tåget skulle anlända höll Lars Lindbeck, Näringslivet i Bjärnum, ett litet tal om bl a historisk utveckling med tåg och bilismens övertagande, om optimistisk framtidstro för Bjärnum i betydelsen av tågstopp som kan locka hit nya invånare genom Bjärnums vackra natur och snabbheten vid pendling inom Öresundsregionen. Ny tillväxt för Bjärnum.



Klockan blev 12:23 och tåget anlände. Perrongen fylldes av folk och resenärer.

Ur tåget steg ytterligare ett tåg ut, ett vackert luciatåg, och de ställde upp sig framför tågöppningen och bidrog till en skön stämning.

Ytterligare ett par tal hölls av representanter från kommun, Oppositionsråd Lena Wallentheim, och Mats Persson, ordförande i kollektivtrafiknämnden Region Skåne.


Invigningen fullbordades sedan genom klippning av blågula bandet. Lena Wallentheim och Mats Persson höll i bandet och Lars Lindbecks barnbarn Hugo, som representant för de barn som tog första spadtaget, fick klippa bandet.
Sedan var det dags för resenärerna att taga plats för vidare avgång 12:53 till Vittsjö och Markaryd. Tågklareraren var på plats och vinkade klartecken med sin spade och tåget gled tyst och mjukt iväg. Ett modernt tåg i jämförelse med de tidigare gula rälsbussarna.


Musikteaterskolan framförde en dans på grusplanen, små tomtenissar gick omkring och bjöd på godis. Korvstånd fanns på plats för de korvsugna. Samtidigt utställning av Bjärnums skolas syslöjdselever och Bjärnums museum.

Ståuppkomikern Hasse Brontén avslutade invigningen med många roliga vinklingar på tillvaron och alla skrattade hjärtligt.
En historisk dag för Bjärnum !

 

Top