RESURSGRUPP VITTSJÖ VILL VISA VAD VITTSJÖ VILL

VITTSJÖ. På torsdagskvällen arrangerade Resursgruppen en träff i Biblioteket rörande flyktingarna på Trobecks.  Man hade först ett sammanträde där skribenten inte var närvarande. Att ämnet var kontakterna mellan våra flyktingar och vittsjöborna verkar vara en korrekt tolkning.
Resursgruppen har i en skrift formulerat en del frågor till Migrationsverket och dessa har de fått besvarade. Det framgår av den skrift jag fick i min hand. Femton korta frågor har här sammanfattats.
Man läser att max 76 asylsökande flyktingar placeras på Trobecks. Varifrån de kommer är oklart i nuläget. Även syrierna, som bor på Trobecks väntar på tillstånd.
De insamlade kläderna utdelas tisdag och torsdag 14.00-16.00 i Smyrnas lokal och det finns ett stort behov av barnvagnar och sulkyn.
Resursgruppens frågor rörande sin status besvaras med att det kommer att visa sig i en framtid och att det bara är de asylsökande som kan besvara den frågan. Varför verket inte  besvarar frågan för sin del noteras med viss förvåning. Resursgruppen kan genomföra informationsträffar med flyktingarna på neutral mark. Vilka aktiviteter dessa träffar skall innehålla avgörs tillsammans med de asylsökande.
Det fordras alltid godkännande av de asylsökande innan bilder kan tas och allting skall ske på de asylsökandes villkor.
Hur kontakterna skall genomföras framgår av ett separat dokument. All direktkontakt mellan de boende på Trobecks och vittsjöborna skall gå via Migrationsverket eller Resursgruppen Vittsjö. Det senare efter inbjudan av de asylsökande.
Resursgruppen har, verkar det som, ett gediget arbete att ro iland efter sin självpåtagna satsning och vilja att bistå.

Top