Sjöarna inbjuder till aktiviteter

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Den kommande helgen kommer enligt SMHI att bjuda på lite bättre väder. Kanske kommer då våra sjöar att inbjuda till aktiviteter.

Enligt uppgift skall istjockleken just nu ligga på cirka 1 decimeter. Naturligtvis varierar tjockleken och som vanligt är det extra förrädiskt vid uddar och sund. En billig livförsäkring är att undvika dessa farliga platser samt naturligtvis att medföra isdubbar. På servicekontoret i Vittsjö finns ett antal isdubbar för utlåning.

Vill du låna isdubbar och det skulle vara stängt på servicekontoret går det även bra att kontakta personalen på fritidsgården.

På Naturbruksgymnasiet i Osby genomförde man under veckan en övning där eleverna fick prova på att med isdubbar ta sig upp ur en isvak. En av eleverna som deltog i övningen var Albin Björk från Vittsjö. En nyttig övning som ger eleverna en god erfarenhet inför framtiden.
Se gärna filmen som eleverna spelade in under övningen. (Klicka här).

Ps. Hunden som syns i slutet av filmen hade till uppgift att springa en runda med varje elev  efter ”vinterbadet”. Det blev många rundor för hunden vilket han verkade uppskatta. Ds

Top