Nyöppnad ost & charkbutik i Vittsjö

VITTSJÖ. Sedan en knapp månad tillbaka finns en ny affär i Vittsjö. Det är GDM Ost & Charkdelikatesser som nu öppnat i f.d. Lönsholma Kalasservice gamla lokaler. I butiken finns förutom ost och charkvaror även ett utbud av olika tesorter.

Ägare till butiken är Denis Vaduva. Han berättar att man kommer att inrikta sig på att sälja främst varor från Polen. Denis menar att just Polen har hög kvalitet på sina kött och mejerivaror, dessutom är prisbilden lägre än motsvarande för svenska varor.
Denis berättar att det egentligen är hans mammas förtjänst att det blev just en butik med inriktning på främst ost och charkdelikatesser. Hon besökte en polsk matvarubutik i Malmö och blev väldigt imponerad över just deras varor. Efter ett tags funderande hittade vi den här lokalen i Vittsjö och på den vägen är det.

Butiken öppnade lagom till Vittsjödagarna och fick därmed en bra start.
-Ja, trots att det var fredag och datumet dessutom var den 13;e, kunde det inte bli en bättre start, menar Denis. Vi hade massor av kunder i butiken och sålde slut på många av våra varor. På lördagen var vi tvungna att ha öppet betydligt mycket längre än vi räknat med, för kunderna bara strömmade in, säger en glad Denis.

 

Bengt Granell tycker det är trevligt med en ny butik i byn.

Jag ber Denis berätta lite om de olika varorna som finns i kyldiskarna.
-Här har vi flera sorters olika öl-korvar. De finns naturligtvis med olika sorters kryddor, några är lagom kryddade men det finns även de som är ganska starka. Här ligger olika varianter av ytterfiléer. Bredvid ser du bacon, riktigt bacon, säger Denis. Så fort vi får hem nytt lager av just bacon så försvinner det nästan med en gång. Här ligger olika korvar, dessa går även utmärkt att användas som pålägg. I nästa kyldisk ligger olika sorters ostar. Denis berättar nästan lyriskt om varorna. I samma disk finns även en mängd färskostar. Dessa är goda att äta precis som de är ur sina bägare. Är de kylda, tycker jag faktiskt det är godare än glass, säger Denis. Vi får inte glömma senapssorterna, det finns många sorter, den ryska skall du veta, är för dem som gillar riktigt, riktigt stark senap, fortsätter Denis.

Vad är det som finns utmed väggen, frågar jag? Här har vi våra olika tesorter, säger Denis. Jag tror här finns te för alla smakriktningar, men även för olika behov. Flera av dem saluförs som hälsoteér. Här finns bland annat lugnande te, eller te för dem som vill gå ner i vikt, eller sänka sitt kolesterolvärde för att nämna några, säger Denis. Som du ser på innehållsbeskrivningarna är allt helt utan konserveringsämnen, avslutar Denis.



Top