Skriv ut

VITTSJÖ. Redan i småskolan kände Axel Holmberg, nu drygt 100 år att orden liksom flödade fram till dikter. Det blev några dikter om skolan och närområdet. Arbetslivet tog all tid i anspråk men lite tid blev det över att driva en kennel i Kävlinge. Sedan 90 årsdagen passerat började Axel Holmberg att tänka tillbaka till skoltiden.

Författaren 100 årige Axel Holmberg gav ut diktsamling.

Det var då för snart tio år sedan som Axel Holmberg vid Lehultsvägen kom på att skriva en diktsamling. Tiden började bli lång med pensionärslivet och då kom Axel på att skriva en diktsamling. Under tiden medverkade Axel Holmberg med flera dikter i både Norra Skåne och Kvällsstunden. Det blev dikter om närområdet och händelser i trakten.

Sen blev det också ett häfte med Axel Holmbergs dikter som gavs ut på intern nivå. Det var pensionärsföreningens medlemmar som snabbt försåg sig med var sitt exemplar och snart var den lilla upplagan slut. Endast ett arkivexemplar finns kvar.

Dikterna handlar om de olika hembygderna som Axel vistats i men det finns också mer personliga dikter i det lilla häftet. ”Sann levnadssaga från gången tid”, som handlar om drängen som for till Danmark för att binda kärlekens band. En dikt handlar om de två gamla dörrhandtagen som låg på skrivbordet.