TVÅ VALLOKALER I VITTSJÖ

VITTSJÖ. 2014 års val är nu avklarat i Vittsjö med de två centralt belägna vallokalerna, en i medborgarhuset och den andra i skolkökets lokaler.

De tre valförrättarna i Medborgarhuset

De fyra valförrättarna i folkskolans matsal.

Förr, i den gamla goda tiden fanns det tre vallokaler i Vittsjö socken. En fanns i Vittsjö, en i Emmaljunga och en i Hultatorp. Tidigare har boende i Verum haft möjlighet att rösta i hemorten men från och med i år är dessa röstberättigade hänvisade till Vittsjö.

Det är obekant när vallokal började finnas i Vittsjö men under en viss tid var det röstlokal i kommunalsalen (församlingshemmet) samt  i missionshuset. I Hultatorp skola fanns vallokal 1934 till 1958 och i Emmaljunga började röstningen 1936 men det är oklart när denna förmån drogs in.
Under de senaste valen i Vittsjö har röstning skett i Medborgarhuset för boende i tätorten medan övriga röstberättigade hänvisas till skolans matbespisning.

Antalet röstberättigade i årets val i Medborgarhuset är 1 396 och där hade 470 personer förtidsröstat. Röstberättigade i skolan var 1 059 varav 307 hade utnyttjat möjligheten i förtidsrösta.
I båda röstlokalerna var det jämn tillströmning av röstande där det vid något tillfälle kunde bli kortare väntetid innan ett ”bås” blev ledigt. Slutliga valresultatet redovisas ev senare!

Top