VITTSJÖ BJÄRNUM LIONS FÅR NYTT FÖRRÅD

VITTSJÖ. Lions Club i Vittsjö/Bjärnum växer till, inte med personlig anknytning utan verksamheten som sådan. Utöver bord och bänkar till den omfattande verksamheten behövs också förvaringsutrymme till mängder av annat föreningsmaterial. Detta problem har nu lösts då utrymmen har ianspråktagits i VittsjöSkog.

Två Lionsarbetare planerar för nästa åtgärd i förrådet.

Detta material har hittills förvarats i skrubbar och andra utrymmen som upptäckts hos medlemmar och andra sympatisörer. Rent praktisk har detta varit helt opraktiskt då material förvaras på olika platser.

Det gamla Missionshemmets kök i källaren håller nu på att ordnas till ett ändamålsinriktat förrådsutrymme. Missionshemmet uppfördes 1931 och har genomgått flera tillbyggnader.

Claes Brauer tar en överblick i det rymliga utrymmet som snart blir organiserat med rätt vara på rätt plats.

En gång i tiden fanns pensionatets kök i denna källare med vedeldning och senare kokseldning för att fortsätta med oljeeldning. Nu är den gamla kokspannan liksom oljetanken borta och har ersatts med pellets. Den gamla handdragna mathissen upp till matsalen är också borta sedan nuvarande kök finns i våningsplan.

Redan nu har skyltar för Vittsjö Dagen och Julmarknaden kommit på plats i nya förrådsutrymmet men tämligen mycket arbete finns kvar för att organisera allt till det bästa med god åtkomlighet när allt finns på plats. Den nuvarande samlingslokalen för sammanträde kommer att behållas och brukas för sitt ändamål.

Top