VGIK:s ungdomssektion uppmärksammas av Vittsjöfonden

VITTSJÖ. Om du gör ett besök på Idrottsparken i Vittsjö en vår-, sommar- eller höstkväll, kommer du nästan alltid upptäcka en sprudlande aktivitet. Då är det träning eller match för Vittsjös ungdomslag.

Ofta är det både match och träningpå samma gång, då föreningen har många lag i elden och det finns tre planer att disponera. Och fullt med åskådare är det alltid, från syskon och intresserade föräldrar, morföräldrar och farföräldrar till övriga intresserade som vill njuta av glädjen att se ungdomar ha roligt.

Totalt finns det nio ungdomslag, fyra pojklag och fyra flicklag i åldrarna sju t o m 16 år. Dessutom finns ett mixat lag i sexårsåldern. De yngre lagen håller till på friidrottsarenan, där det finns två suveränt bra planer. Äldsta lagen spelar och tränar på de stora planerna. I höst har det blivit några matcher i strålkastarljus. Det är en alldeles speciell upplevelse.
För att hålla ihop det hela finns en mycket väl fungerande ungdomssektion. Här finns riktiga eldsjälar som lägger ner stor del av sin fritid för att se till att våra ungdomar trivs och har roligt tillsammans. De gör en ovärderlig insats.

Stiftelsen Vittsjöfonden har visat sin uppskattning av det arbete som läggs ner, och den betydelse detta har för Vittsjö och ungdomarna, genom att i år ge ett bidrag på 4000 kronor att delas lika mellan flickor och pojkar.

Vittsjobjarnum.nu kommer framgent följa upp den för Vittsjö och ungdomarna så viktiga verksamheten.

Top