Graffitikonstverket i Bjärnum nu överlämnat till kommunen

BJÄRNUM. Idag, den 25 oktober överlämnades graffitikonstverket av Gunnel Götesdotter till kommunen.

Konstverket sam två trumpetare som lockar folk till platsen.

Vill återknyta till en artikel den 1 juni, som handlade om uppförandet av ett graffitiverk  på ängen framför Ateljé Gunnel Götesdotter i Bjärnum. Det var graffitikonstnärerna Jimmy ”Skize”, Christian Palla och Tim Nedrup  som visade sin stora skicklighet genom att som uppvisning för allmänheten måla graffiti på ett 12 m långt plank. I verket skulle ingå något om Hässleholm 100 år.
Hässleholms kommuns jubileumsfond har bidragit med 10000:- och Gunnel Götesdotter har erbjudit verket till Hässleholms stad för att ställas upp någonstans i samband med stadens 100-årsfirande, vilket idag 25 oktober kl 11.00  genomfördes.

Kulturchefen i Hässleholms kommun Anders Rosengren  har ordnat med flytten av verket från Bjärnum och med placeringen, som nu tillfälligtvis blev i Stadsparken riktat mot stadshuset.

Kulturnämndens ordförande Margreth Segerstein höll  vid överlämnandet ett mycket vackert tal direkt riktat till Gunnel Götesdotter, där hon tackade för hennes intiativ till verket och dess genomförande och betydelsen över detta som ett permanent verk.

Margreth Segerstein, Kulturnämndens ordförande, håller tal till Gunnel Götesdotter

Hon nämnde också att  Hässleholm föregår med gott exempel genom att ha lagliga platser för graffitiuppförande. I verket finns ett stort öga, som nu är riktat mot kommunhuset och Margreth Segerstein menade lite ironiskt att de behövde ha ett vakande öga mot sig.
Efter talet överlämnade hon en bukett blommor till Gunnel Götesdotter.
Därefter höll Gunnel  Götesdotter ett tal om graffitin som en härlig konstform, som drar ungdomar till sig och att den startade som en lek med klotter men numera fått högre status som mer allvarlig konstform.

Gunnel Götesdotter håller tal

Hon berättade om konstverkets tillblivelse och konstnärerna bakom detta.  Som födelsepresent till Hässleholm 100 år avslutade hon med orden ”Ett stort grattis till dig, du lilla, men underbart livliga och konstinriktade hundraåring ! Grattis Hässleholm !!”

Margreth Segerstein, Gunnel Götesdotter samt kulturchef Anders Rosengren vid konstverket

Konstnärerna Jimmy ”Skize”, Christian Palla och Tim Nedrup vid sitt verk.

Verket skall stå i Stadsparken ca två månader. Därefter kommer det att flyttas till Bjärnums skola och placeras då förmodligen i  aulan.


Top