Musik i sommarkvällar inleddes i Vankiva

VANKIVA. Inramad av den lågt stående kvällssolens sista strålar genom fönstren skapades en fin stämning i den välfyllda kyrkan inför premiären av årets ”Musik i Sommarkväll”.

Lars, Malin och Johanna Carlsson från Broby, inledde med att på saxofoner framföra ”Gångmarsch från Äppelbo”. Akustiken i våra kyrkor gör att musik och toner blir extra rena och att höra de tre saxarna var mäktigt. Den timslånga musikunderhållningen kom att bjuda på ett varierat program. Vi fick bland annat höra Bethoven, Erland von Koch, Taube, Ulf Lundell men även musik komponerad av Lars Carlsson.

Några axplock från kvällen var Lars som framförde Monolog no.4 - av Erland von Koch på sin saxofon. Detta stycke innehåller ett antal mycket svåra nyanseringar vilket Lars behärskade på ett mästerligt vis.

Ett annat minnesvärt framförande var då Malin med mycket värme och känsla, framförde den kända Taube-låten ”Så länge skutan kan gå”, -applåderna var varma och långa efter hennes framförande.


Kvällens höjdpunkt var då Johanna sjöng den kända psalmen ”Morning has broken” eller som den heter på svenska ”Nu är det morgon” - vars originaltext skrevs av Eleanor Farjeon 1931. Johanna kommer vi säkert att få höra och läsa med om i framtiden. Så bra hon sjunger!

Framöver återkommer ett antal ”Musik i sommarkväll” i våra kyrkor i närområdet. Besök gärna dessa musikaliska högtider.

Top