Rymdutställning på Bjärnums bibliotek

BJÄRNUM. På Bjärnums bibliotek finns just nu en utställning om rymden. Det är förskolan Ekebacken och barnen vid avdelning Myran som gjort dessa fantastiska planeter, stjärnor och raketer som just nu pryder en del av taket i bibliotekslokalen.

Linda Persson, lärare vid förskolan, berättar att man tidigare haft ett projekt om individen och ville prova något helt nytt. Varför inte rymden! Barnen har själv genom brainstorming kommit fram till en massa saker som man förknippar med just rymden. När vi sen gick vidare har vi tagit hjälp av böcker och filmer för att beskriva till exempel en planet. Barnen har varit så engagerade och har lärt sig en massa saker om just rymden, olika planeter, raketer, stjärnor för att nämna något, berättar Linda vidare.

Nästa projekt kommer att starta till hösten. Då kommer vi att samverka med förskolan Hattstugan och Fjärilen, här i Bjärnum. Troligtvis kommer projektet att handla om våra sinnen, avslutar Linda.

Gunilla Karlsson, som är bibliotikarie i Bjärnum tycker att det är väldigt roligt att på detta vis kunna samarbeta med skolan. Naturligtvis kommer barnen att berätta om sin fina utställning här på biblioteket och förhoppningsvis kommer detta att locka fler till våra fina lokler. Kanske kommer någon att då upptäcka hur mycket som finns på Bjärnums bibliotek. Jag hoppas verkligen att samarbetet med skolan kommer att fortsätta även på detta sätt, avslutar Gunilla.

Top