BARNENS DAG MED TIVOLI PÅ GRÖNOMRÅDE

VITTSJÖDAGAR. Det var verkligen barnens egen dag på grönområdet intill busshållplatsen i Vittsjö. Lions Club och Snapphanebygdens Sparbank bjöd in alla förskolor samt klass 1 till fest och glädje. Alla aktuella barn från skolorna i Vittsjö, Bjärnum, Emmaljunga samt Verum var bjudna till friluftsfest. Dessutom kom Åsa Lindhé med en grupp barn från Internationella klassen i Markaryd.

Mitt i allt roande blev det en vilopaus med svalkande glass.
Grupp efter grupp kom barnen med sina ledare, några barn med undran och stora ögon såg vad som väntade. Andra barn kunde inte stilla sin förundrad och iver över vad som väntade. Ett helt tivoli från Hassans tivoli fanns på plats och bjöd på många aktiviteter.

De mer försiktiga besökarna fann de sakta snurrande kaffekopparna vara intressanta medan andra besökare såg mot höjden.

Där fanns de flygande tefaten som utförde några höjdstegringar innan mjuklandning. Snart stegrade sig tefaten åter mot höjderna igen för att återkomma till uppskjutningsplatsen!

Med hjälp av stege och delvis hållande ledarna i handen blev det klättring uppåt på lite ranglig stege. Sen blev det rask fart nedåt på rutschbanan, antingen ensam eller i knäet på mer avancerade banåkare.
Under kort vilopaus bjöd Snapphanebygden sparbank och Lions på glasspinnar medan tidigare affärsanställde Lionsmannen kom med soppåse för att samla in omslagspapper och glasspinnar av ädelträ. Här blev det en lärdom även för äldre besökare att inte kasta skräpet omkring sig.

Parkerade bilar i lagom storlek invaderades av åksugna barn som ivrigt snurrande på ratten fick bilen att följa rätt väg på den utlagda rälsen.
Den stora karusellen med hiskligt snurrande burar lockade några äldre samt ett fåtal ledare att känna på hur G-kraften påverkade. Efter några varv var det avstigning för att sen med några snedsteg åter känna fast mark under sulorna.
Det var glädjens dag för barnen som hade examensdagen i nära anslutning. Kanske var det en ännu större upplevelse för barnen från Internationella klassen i Markaryd att i ett fredliga land kunna roa sig utan rädsla.

Top