PREMIER VID SOMMARKVÄLL I VERUM

VERUM. Nilla & Axel H Petterssons donationsfond kom åter i ljuset vid Musik i sommarkväll i Verum kyrka. Nilla och Axel H Pettersson donerade hela sin efterlämnade förmögenhet till Verum församling. Nilla Pettersson avled 1979 och vid testamentets offentlighet väcktes tacksamma tankar till makarna. Bland annat skulle premie årligen utdelas till de duktigaste eleverna i årsklass 6.

Premiemottagarna Alicia Svärd och Sam Blomdahl vid donatornas gravplats.

Siv Larsson och Jan Malmberg medverkade vid musik i sommarkväll. Psalmen En vänlig grönskas, inledde Musik i sommarkväll i kyrkan.

Siv Larsson och Jan Malmberg med pianoackompanjemang inledde med en visa samt psalmerna Var jag går och Var inte rädd. Kvällsandakten hölls av Calle Adolfsson som visade symboler i anknytning till andakten. Sångarna avslutade med ”Jag kan inte räkna. De båda aktörerna tackades med var sin blomsterbukett.
Verum församling kan känna sig väl lottade som har en sådan donation, sade Anders Paulsson då han delade ut premier i Verum kyrka. Genom permutation har viss förändring skett efter första årets utdelning av premier. Detta år var det tämligen stora summor som delades ut av räntemedel. Efter permutationen erhåller nu alla elever i årsklass 6, bosatta inom församlingen, premier av varierande belopp.
I år var det enbart två ungdomar i församlingen som uppfyllde kraven för premier. Det var Alicia Svärd och Sam Blomdahl, de enda som slutade årsklass 6 i församlingen. Efter andakten i kyrkan var det samling vid donatorernas gravplats där Anders Paulsson smyckade platsen med blommor. Till sist sjöng psalmen Härlig är jorden.

Top