Informationsmöte om Fiberkabel i Verum

VERUM. Det var stor uppslutning i Verums Bygdegård när ordföranden i Bygdelaget Anders Paulsson hälsade välkomna till ett informationsmöte om Fiberkabel i Verum.

Intresserade åhörare.

Bygdelagets ordförande Anders Paulsson hälsar välkomna till detta möte.


Ann Andersson, IT - Strateg från Hässleholms kommun informerar.

Ann Andersson, IT– Strateg från Hässleholms kommun informerade om kommunens målsättning att merparten av kommuninvånarna skall ha tillgång till fibernät av minst 100 Mbit senast 2020, och att kommunen skall äga ledningsnätet själva. Det fodras minst 70 % intresserade och anslutna i en by innan arbetet kan påbörjas.

Kim Pettersson, Fiberkabelsföreningen i Farstorp berättar hur de gjort.

Kim Pettersson, Fiberkabelsföreningen i Farstorp informerade hur de gjort i Farstorp, så de snart kan gå igång med detta projekt i Farstorp med omnejd. Han uppmanade även oss i Verum till att bilda en ekonomisk förening som jobbar med detta så vi kanske kan få fiber tidigare än kommunens tidsplan även till denna by.

Det var en trevlig informationsträff och många i byn har nog funderingar på hur vi skall göra. Skall vi agera för något själva eller invänta till kommunen även hinner hit till Verum. Den närmaste kommer nog att ge svar på detta.

Top