”Stafettpinnen”, först ut Ewa Wendt

Idag startar vi ”Stafettpinnen”! Tanken är att med några enkla frågor presentera personer från bygden. Den person som blir intervjuad skickar sedan pinnen vidare till en ny person och på detta vis skall vi försöka att en gång i månaden återkomma med en ny person.



Var bor du?
I Vittsjö sedan midsommar 1990

Varifrån kommer du?
Född i Karlskrona men uppvuxen i Hässleholm


Vad gjorde du/ gör du på ditt jobb?
Jag jobbar på Servicekontoret i Vittsjö där jag hjälper människor med alla kommunala ärenden för att minska avståndet in till Hässleholm och kommunhuset. Som en förmedlande länk! Jag hjälper också till med viss statlig myndighetersinformation och blanketter så som försäkringskassa, pensionsmyndigheten, skatteverket och migrationsverket. Tanken är också att jag skall fungera som en förmedlande länk mellan ortsborna och de lokalvalda politikerna så att politikerna kommer närmare sina väljare och vise versa.

Vad är/ var det mest positiva med ditt jobb?
Alla trevliga människor man möter. Att kunna hjälpa!

Vad är det mest positiva med att bo i orten?Vittsjö erbjuder mycket naturupplevelser året runt; fiske, promenader, bad, skridskor, skidor, svampplockning för att nämna något och allt finns i princip utanför varje mans husknut. Vittsjö är inte bara vackert, som många andra små orter är det familjärt och vänligt, här försöker man ta hand om varandra.

Vad önskar du mer (saknar du på) till din ort?Önskar bättre(fler) tågavgångar och att tåget går hela vägen upp till Göteborg. Ett gym hade inte heller varit fel det hade varit skönt att kunna gymma när man vill utan att planera. Det är roligt med gemensamma aktiviteter i byn så som Vittsjödagen då man träffar mycket folk i alla åldrar. Det hade varit kul med en liknande aktivitet under hösten, till exempel en oktoberfest.

Vad gör du på fritiden?
Jag sjunger i Vittsjö kyrkokör och så promenerar jag väldigt mycket. Tycker om att umgås med min familj och att pyssla i mitt hus. Böcker och TV blir det också en hel del. Hemlig last: 80-tals musik och allsång!

Ditt roligaste minne?
Min roligaste jobbrelaterade minne är ett av de första uppdragen jag fick då jag började på Servicekontoret. En liten rävunge blev matad av privatpersoner då den saknade mamma och var hungrig, dessvärre blev den väldigt tam så tam att den knatade in i husen. En söt rävunge som får lite matrester ute var ok men att hitta den inne då man lämnat dörren öppen var inte fullt lika trevligt. Tillsammans med en kamrat med hundbur lyckades vi fånga in räven och köra den till en djurpark, istället för att ringa kommunjägaren. Kändes faktiskt ganska bra även om lukten efter räven satt kvar i bilen ett tag.

Jag vill skicka stafettpinnen vidare till Christine Laubert på Spa och massage!
Vill fråga henne om det inte är slitigt för den egna kroppen att ta hand om alla andra människors slitna och onda kroppar?

Top