Musik i sommarkväll i Skinnaretorp med Babs och Vänner

VITTSJÖ. Gundrastorps kyrkliga syförening, var den 17 juni värdar för Musik i sommarkväll. Tidigare under åren har föreningen haft detta i MHF-lokalen (f.d. skolan) i Gundrastorp, men denna fastighet såldes för 3 år sedan. Två år har detta arrangemang ägt rum i uthuset hos Ingegerd och Rolf Nilsson i Skinnaretorp.
Över 50 personer kom, regnet öste ner men inne i lokalen var det varmt och skönt, om än lite trångt.
Babs med vänner (f.d. PRO- kören) sjöng med känsla och inlevelse flera sånger i två avdelningar. Bland annat ”Nu ä de sommar”, ”Ja vilken härlig dag”, ”Loreley", ”Är du glad av hjärtat nöjd”, ”Sju sjungande valser” och till sist ”Sista visan”. Det var kända sånger, och många sjöng med.
Samlingen inramades av psalmerna 199, 200 och 201. Calle präst höll en andakt som handlade om kvinnan som tappade sitt silvermynt men hittade det till sist. Alla är lika mycket värda inför Gud, summerade Calle sin andakt.
Lotteriet hade många fina vinster. Jan Rosen ledde vinstutdelningen. Han auktionerade ut några lotter och det räckte nästan med en blinkning, för att höja priset.
Samlingen var mycket trivsam men lite blandad med vemod, eftersom vår avhållne präst Calle, snart lämnar sin tjänst i Vittsjö.
Det hela avslutades med blomsterutdelning. Kantor Mats Lunnergård spelade Bred din vida vingar på en orgel från förra sekelskiftet och gemensamt lästes Barnabönen.

 

Top