Ny Pub o mötesplats i Vittsjö

VITTSJÖ. Idag, fredag öppnar Raka Spåret i Vittsjö, i helt ny skepnad. Besökaren kommer att finna en förändrad lokal som leder tanken tillbaka till den tid då Raka Spåret var en stationsbyggnad. Många detaljer från denna tid finns nu putsade och fullt användbara. Allt detta gör att ”mysfaktorn” blir hög.

Initiativtagare till detta renoverings-, inrednings- och målningsarbete är Vittsjösonen Hampus Tufvesson. Jag hoppas att Raka Spåret skall kunna bli byns mötesplats inledningsvis på onsdags-, fredags- och lördagskvällar, säger Hampus.

Tanken på att starta upp verksamheten kom faktiskt så sent som i april i år, sen har allt gått i ett fasligt tempo, säger Hampus. Min tanke är att driva verksamheten som en hobbyverksamhet vid sidan om mitt ordinarie jobb. Mitt huvudsyfte är inte att tjäna pengar, utan att skapa en mötesplats där ortens folk skall kunna ha trevligt. Här skall alla kunna trivas, barnfamiljer, pensionärer, hundägare, -ja alla. Inledningsvis skall jag satsa på Pub-verksamheten, sen får vi se, jag har en hel del idéer för en utveckling, berättar Hampus vidare. Jag har ett jättefint stöd från min familj som kommer att hjälpa till på kvällarna. I köket kommer Rickard Nilsson att vara chef. Vi kommer att kunna erbjuda en jättefin Pub-meny. Menyn finns på Facebook, så vill man förhandsboka så är det bara att ringa och boka, berättar Hampus vidare.

Visst har det varit tuffa månader sen april. Inredningen är fixad, en hel del av de gamla prylarna hittade jag faktiskt i krypgrunden. Nu är de polerade och det mesta fungerar också.

Går du på toaletten finns faktiskt en våg som säkert många lite äldre kommer att känna igen. Utvändigt är hela byggnaden nymålad. Även i trädgården har man lagt ner arbete. Här finns nu möjlighet till uteservering och det finns även en stor fin grillplats.

Jag vill passa på att tacka Hässleholms Kommuns tjänstemän för all information, alla råd och allt stöd jag fått och inte minst den snabba handläggningen av alla tillstånd som krävs för verksamheten, avslutar Hampus.

Raka Spåret kommer att vara öppet, onsdagar mellan klockan 17 och 22. På fredagar och lördagar  mellan klockan 17 och 01. Vill du besöka Raka Spårets hemsida finns den under länken facebook.com/rakasparet

Top