VÄGBUBBLORNA I BJÄRNUM

BJÄRNUM. Det är inte bara längs väg 117 i Bjärnum det finns bubblor. Det bubblar även bland bjärnumsborna och grannarna som har att passera Bjärnum.

För att inte tala om de som bor intill. Därför är det obegripligt att tjänstemännen på Trafikverket i Kristianstad inte kan ta in signalerna från befolkningen som berörs av olägenheterna. Är det ändå inte i deras skyldighet och uppgift?
Därtill framhärdar man och nekar att bygga en rondell. Den får inte plats. Har de aldrig varit norr om Bjärnum. Vid infarten till Vittsjö söderifrån finns en rondell ritad av någon på Trafikverket i Kristianstad antar jag. Har han gått hem? Eller hade han en annan måttstock?
Det finns faktiskt anledning att fundera i sådana termer.

Visst finns det större plats för en rondell i Bjärnum än på flera andra platser, Vittsjö, Tyringe eller flera platser i Hässleholm.

Den ultimata åtgärden vore att förbjuda genomfartstrafik på väg 117 mellan Hässleholm och Markaryd för fordon över 40 tons totalvikt. Då skulle våra byar förskonas från de hundratals lastbilar per dygn, som passerar genom vår vackra och lugna bygd.

Så här såg det ut den 16 april 2009 då en av "bulorna" byggdes!

Top