Elisabeth “Lisa” Nilsson visade handarbeten på museet

VITTSJÖ. Den 9 augusti var flaggan i topp på Hembygdsmuseet i Vittsjö. I det vackra vädret hade 35 personer mött upp för att beundra Elisabeth “Lisa” Nilssons otroligt välarbetade och vackra handarbeten.

Elisabeth lärde sig på 30-talet att sy hålsöm på symaskin och vid 75 års ålder när Elisabeth flyttade från Hårsjö till Vittsjö lärde hon sig att knyppla.

Dottern Ingrid Johansson som bevarat många av arbetena hade ställt ut stora dukar sydda med hålsöm på maskin och lakan med hålsöm en metod som var tidskrävande och en fantastisk precision. Beundra de vackra bilderna.

I utställningen fanns också dottern Ingrids egen brudkrona som hon tillverkat 1963 utav guldtrådar. Naturligtvis inspirerad av modern Elisabeth.

Nytillskott på museet är Thore Brogårdhs Kalendarium. På museet finns en mycket noggrann skrift över hur man läser ut kalendariet.

Gipsprototypen av Thore Brogårdhs Snapphanen Ubbe som är placerad vid Vittsjös södra infart finns också på museet och gjutformarna till den mindre Glas- Ubbe från Bergdala glasbruk finns numera också på hembygdsmuseet.

Den glada personalen serverade kaffe och hembakade kakor och det såldes lotter. Besökarna fick mycket information om de många gamla föremålen som museet samlat in under åren.

Top