En stor Vittsjömusiker trappar ner

VITTSJÖ. En stor musiker önskar nu med ålderns rätt dra sig tillbaka. Detta gör Stig Sjöberg genom att ge sitt sista offentliga framträdande i Sverige, detta blir i Vittsjö den 22 augusti.

Kristen sång och musik har legat mig närmast hjärtat, berättar Stig Sjöberg. Gärna med igenkännandets Glädje. Gärna dessutom svängigt, säger Stig med eftertryck.

Stig berättar lite om sin fantastiska musikkarriär, han kallar det han berättar för ”milstolpar”: Under åren 1968- 1976 var jag med i Sånggruppen Christians och deltog då i bland annat 17 TV-program (!), spelade in 8 LP-skivor, Vann Folkparkernas ArtistForum!
Under denna period jobbade jag även tillsammans med storheter som bland annat Cliff Richard, vi var den 3:e mest bokade gruppen i Folkparkerna under dessa år. Vi var tveklöst Sveriges mest kända Gospelgrupp, på den tiden, berättar Stig.

Jag var också med i inspelningen av en LP tillsammans med Harry Arnolds Storband

Under åren 1980 –1987 var jag med i Hässleholms Storband. Vi genomförde en fantastisk Europaturné. Under dessa år spelade jag även med kändisar som Nils Landgren och Svante Thuresson för att nämna några, säger Stig lite lyriskt.

1987 – 2012 var jag med i Gospel Stompers. Vi hann med att ge ut 3 CD-skivor, genomföra en USA-turné 2010…. Då handlade det om kristen Gladjazz, 4 stämmig kvartettsång, med riktigt gung, säger Stig!

Under åren 2012 – 2015 har jag kört i egen regi, berättar Stig. Detta har under dessa år bland annat inneburit 5 CD-skivor, flera DVD-inspelningar, 15 resor med spelningar till USA
Jag har spelat/sjungit i många stora sammanhang, inför flera tusen åhörare. Jag har rest i Norge, Danmark, Holland, USA, Sverige... Massor med spelningar säger en lyrisk Stig.
Jag minns Gospelkryssningen i Karibien med Bill Gaither, 2000 entusiaster på båten. Jag hade eget program på 50 min.

Vill du jag skall fortsätta frågar Stig? Självklart säger jag!
Jag har jobbat som konferencier i flera olika sammanhang.
Jag ansvarade bland annat för totalprogrammet vid fantastiska Bankkonserterna i Vittsjö/Bjärnum. Jag har spelat med Hasse ”Kvinnaböske”, Charlotte Perelli, Ingemar Nordström, Sonja Stjernkvist, Tollarparn och Lasse Lönndahl.... Listan kan göras lång. Under några år var jag ansvarig för Gåsadamms-underhållningarna i Vittsjö. Under 11 år ansvarig för underhållningen på Vivljungadagarna. Jag var konferencier och solist vid 6 konserter under den första HomeComingträffen i Jönköping.
Naturligtvis minns jag Bahamas, Cajmanöarna, Mexico, Florida…, jag får inte glömma de 2 senaste inspelningarna som gjordes gjordes i Bill Gaithers Studios, berättar Stig vidare.

För 3 veckor sedan nu i somras, spelade jag med Gunhild Carling i Tyringe, närmare bestämt i Å-Parken, inför 3000 pers.
Veckan efter för 24 pers i min brors vardagsrum i Hällabrottet, Närke…. Vilka kontraster det kan bli, säger Stig!

För två år sedan bestämde jag mig. Stig du skall sluta medan det ännu låter som bäst, sa jag till mig själv! Så får det bli, och på den vägen är det.
Jag har en 5-6 mindre interna spelningar under hösten/våren som jag lovat, men inget mer offentligt i Sverige. Avslutet blir två veckor i USA hösten 2016, dessa veckor blir mina absolut sista spelningar.

Men Stig, fotbollen? Claes, som du redan vet är både jag och kornetten trogna samtliga damlagets hemmamatcher. Jag hoppas få blåsa mängder av fanfarer framöver, en för varje Vittsjömål, avslutar Stig intervjun.

Nu på lördag, den 22 augusti klockan 18, vid EFS stugan på Lehultsvägen i Vittsjö, kommer Stig Sjöberg att ge sin sista konsert i Sverige. Detta gör han tillsammans med bland annat gitarristen Stig Svensson, tre killar från Gospel Stompers, Ingvar Nordin m.fl Programmet kommer att hålla på i cirka två timmar.
Möjlighet till fika och grill finns efter konserten. Fri entré!

Top