Stort prisbord vid cykeltrims avslut i Verum

Skriv ut

VERUM. Nästan 300 personer hade under söndagen samlats vid boulebanan i Verum. Anledningen var Verums cykeltrim som pågått under fyra månader var genomfört och nu var det dags för prisutdelningar.

Det var sammanlagt 193 priser som delades ut under den timma prisutdelningen varade. Vinnare av de båda cyklarna blev Christine Laubert från Vittsjö och Karl-Gustav Nilsson från Bjärred.

Programmet startade klockan 13 med den individuella 5- kampen. Flera stationer såg vid första anblick enkla ut men det visade sig att så var inte alls fallet. Att med hjälp av två snören försöka bilda en ränna vari en tennisboll skulle rulla för att hamna i en spann var inte alls så lätt. Inte heller att kasta ringar eller kubb.

”Sponsor-duellen” eller som någon sade ”landskampen” mellan Bjärnum och Farstorp handlade om en 5- kamp mellan de båda Sponsor- bankerna. Margita Månsson från Sparbanken Göinge i Farstorp mötte Johan Birgersson från Snapphanebygdens Sparbank i Bjärnum.

Det kom att bli en jämn kamp mellan de två. Som slutlig segrare stod Johan Birgersson från Snapphanebygdens Sparbank.

Margita Månsson från Sparbanken Göinge i Farstorp och Johan Birgersson från Snapphanebygdens Sparbank gratuleras efter genomförd tävling av Bengt Troedsson och Ingvar Larsson.

Klockan 15 fortsatte programmet med att Bengt Troedsson berättade hur han för 10 år sedan kom på idén att starta ett cykeltrim. Tanken var att genom detta på ett trevligt sätt även lära känna bygden. Bengt berättade hur arrangemanget vuxit under åren för att under 2015 slå rekord med 395 sålda trimpaket.

Ingvar Larsson riktade ett stort tack till Bengt Troedsson för hans uppskattade initiativ till tävlingen samt överlämnade en blomma. Ingvar riktade även ett stort tack till hela arrangörsgruppen som lagt ner många timmars arbete under de gångna 10 åren.

Efter dessa inledande ord tog prisutdelningen vid. Det var hela 193 priser som skulle delas ut. För att hålla spänningen vid liv väntade arrangörerna med att berätta namnen på de som vunnit cyklarna.

Johan Brigersson drar namnen på de två lyckliga vinnarna till de två Skeppshultcyklar som Snapphanebygdens Sparbank skänkt

Så kom finalen som alla väntat med spänning på. Namnen på de två lyckliga som vunnit cyklarna som Snapphanebygdens Sparbank skänkt skulle läsas upp.
Johan Birgersson, från just Snapphanebygdens Sparbank var den som läste upp att vinnare av damcykeln är Christine Laubert och vinnare av herrcykeln är Karl-Gustav Nilsson.

Här följer några glada vinnare: