KULTURKVÄLL PÅ BIBLIOTEKET I VITTSJÖ

Skriv ut

VITTSJÖ. Claes Ruderstam hälsade Anna Wallentheim och Eleonor Karlsson välkomna. 30 personer hade mött upp för att lyssna till Anna Wallentheim som skulle berätta om sitt första år i riksdagen. Claes Ruderstam som varit klassföreståndare till både Anna och Eleonor gladdes åt att båda två valt läraryrket.

Anna berättade att hennes politiska intresse väcktes redan när hon gick i 7:an på grund utav Gustav Fridolin som gick på samma skola i 9:an och som redan då var en färgstark person.
Det gjorde stort intryck på Anna med miljöpartiet det gick så långt i sopsortering att i familjen hemma i Emmaljunga kallades hon för sopsorteringshitler.

Studier på Kristianstad Högskola gjorde att Anna kunde ha många uppdrag vid sidan om sitt skolarbete. En dag fick hon frågan om hon ville stå på riksdagslistan för socialdemokraterna hon var tveksam, men hon var ju så ung att hon skulle inte komma in i riksdagen! Men en dag som färdig lärare på högstadiet kom telefonsamtalet som sa ”GRATTIS du har blivit riksdagsledamot”.

Så började ett helt nytt liv den 29 september 2014. Kulturutskottet blev den nya arbetsplatsen. Det kom att handla om områden som bland annat konst, kultur, idrott och hembygdsföreningar. Måndag och fredag arbetar Anna i Skåne och tisdagar -onsdagar och torsdagar i Stockholm. Ett arbete med att träffa många nya människor, besöka olika platser, ta emot gymnasieelever och att informera. Ett fantastiskt år enligt Anna.

Eleonor och Anna sjöng a cappella ackompanjatören hade valt att resa till solen.

Det gick strålande. Tema för sångerna var barn bland annat titlarna ”Som ett barn med öppna klara ögon” och ”Sagan om lilla Sofie” och som avslutning mycket vackert ”Amazing Grace”.

Därefter blev det en kort frågestund och Anna och Eleonor avtackades med var sitt exemplar av Claes Ruderstams bok ”Vittsjöluft”. Kvällen avslutades med kaffe och goda hembakade kakor.