PREMIÄR PÅ JULMARKNAD I EMMALJUNGA

Skriv ut

EMMALJUNGA. Byalaget i Emmaljunga värnar om byns fortlevnad. För första gången ordnades julmarknad i Folkets Hus, en positiv åtgärd då andra julmarknader läggs i malpåse. Dessutom, helt överraskande var det framträdande av Luciafölje. För denna grupp var det även generalrepetition inför den stora luciafesten i Folkets hus på lördag den 12:e klockan 15.

Luciaföljet som repeterade inför stora festen på lördag.

Genom olika kontaktvägar hade byalaget inbjudet föreningar att delta. De som hade något att erbjuda till försäljning var välkomna. Ett tiotal föreningar eller sammanslutningar hade slagit upp sina bord i den stora hallen.

Urvalet var rikt i olika barnmodeller.

Där erbjöds smycken av trä och pepparkakor. Där fanns pärlbroderier samt mängder med textilier, främst till yngre generationer. Fynd av olika slag kunde göras i loppisståndet där ”allt” möjligt och omöjligt fanns att inhandla. Den som önskade kunde för en ringa peng köpa en hemlig julklapp. Vid entrén fanns utbud av hantverk och viss förtäring. Den som hade intresse för litteratur från hembygden kunde välja bland sortimentet.

Unga hantverkare, Gustav, Nea och Amanda tillverkar julpyzzel i olika modeller

Så kom då Lucian Linnea Nilsson med tärnor, stjärngossar samt pepparkaksgubbe i släptåget. Detta var generalrepetitionen inför lördagens stora fest, den 86:e i ordningen. Framträdandet inleddes och avslutade med Luciasången. Där emellan kom Goderafton och Nu tändas tusen samt flera andra sånger som tillhör kommande helg i ljusets tecken.
Alla deltagare i Julmarknaden bjöds på glögg och pepparkakor. Planeringen för kommande års julmarknad tar snart sin början.