Uppskattat julbord i gemenskap på Linden

Skriv ut

VITTSJÖ. Det blev en lyckad julafton på Linden mycket tack vare frikostig sponsring från Johanna o Henrik Ström, ägare till Vittsjöhallen. Ett femtontal personer delade gemenskapen i lokalen som var pyntad så att riktig julstämning snabbt infann sig.

alt

Några frivilliga hade förberett lokalen och naturligtvis maten så att allt stod klart kockan 12 då gästerna kom.

alt

För mycket uppskattad underhållning med traditionell julmusik svarade Gösta Kållberg.

Först bjöds på värmande glögg och kort därefter var det tid att ta sig an det fina julbordet. Här saknades verkligen inget, allt som bör finnas på ett julbord fanns på plats. Det var flera som tog om av delikatesserna som fanns framdukade. Naturligtvis fanns som pricken över i, ris a la malta som med körsbärssås avslutade det fina julbordet.

alt

Ewa Wendt, Ebbe Persson och Leif Thånell tog tillfället i akt tala om vem som utsetts till ”Årets Vittsjöbo”. Ebbe inledde med en liten bakgrund för att därefter kalla fram Sven Lindström. En rörd och hedrad Sven tog emot priset av Ewa Wendt.

Samtalen vid borden fortsatte därefter över en kopp kaffe och julgodis. Vad vore en samling så här i juletid om inte julklappar delas ut. Med stor hjälp från Gåvan i Vittsjö fick samtliga själv välja ett paket ur en korg. Allt eftersom öppnades julklapparna och flera blev förundrade över hur fina presenter de fått.

alt

I lagom tid för att hinna hem till ”Kalle Anka” på TV tillönskades en God Jul till alla med förhoppning om att även nästa år återses för julbord på Linden.