Vilken tur att vi har fötter...

Skriv ut

VITTSJÖ. Ofta glömmer man att serva dessa, tar för givet att de funkar i månader/år utan underhåll.

I Vittsjö finns en utbildad medicinsk fotterapeut vid namn Helena Rosander som nu är inne på sitt fjärde år med att fixa fötterna mjuka och sköna.

I butiken HelaFoten, finns sortiment som passar till att öka välbefinnandet, såsom stödstrumpor, halksockar, sockar med lös resår, mjukgörande krämer för fötter men även för händer men också vanlig kräm till torr hy. Inte att förglömma plåster och avlastningsdynor men även för värk. Med andra ord de mesta som behövs för att fötterna ska må bättre.

Jag Frågar Helena om hennes förväntan på, -våga/chansa starta eget, ekonomi men också om trygghet och hur hennes egen arbetsinsats skulle bli. Helena själv tycker att hennes förväntan gentemot arbetet som fotterapeut infrias helt, fastän hon var orolig i början. Det sticker hon inte under stol med, alla har en inkörstid det hade även hennes verksamhet. Men nu är hon glad att hon vågade ta steget att öppna eget. Säger också att visst fanns de funderingar över ekonomin, om kundunderlag fanns och skulle det räcka men också har jag satsat rätt?

Helena fortsätter, -men efter fyra år så upplever jag att jag har träffat rätt, osäkerheten har försvunnit. Idag har jag en väl inarbetad kundkrets vilket gör att jag kan arbeta heltid. Jag bestämmer själv över min arbetsdag och framför allt så känner jag att jag har gjort mitt eget val och hamnat rätt. Vågade utmana mig själv att ta steget till att bli egen företagare som fotterapeut, det känns riktigt, riktigt bra.

Jag trivs med att arbeta nära människor, jag ser ett resultat. Det känns som ett hantverk där arbetet sker med händerna.
Och att mina kunder återkommer det förgyller min arbetsdag med glädje, avslutar Helena.