Kommunalråd ger klara besked


Skriv ut

VITTSJÖ. Medan andra kommunalråd stakar sig och inte vad de ska svara ger Lena Wallentheim (S) och Mats Sturesson (C) klara besked - allsvenska damlaget Vittsjö GIK får 2,25 miljoner kronor av Hässleholms kommun.

Tjejerna i Vittsjö älskar sina politiker. Stödet är massivt, eller vad sägs om 2,2 miljoner kronor!

Många elitlag i Sverige söker och diskuterar och pratar och argumenterar med sina kommunledningar.

Politikerna tvivlar, ”å ena sidan, men å andra sidan”, och får inte till det. En klar policy och en hög nivå är sällsynt. Det blir som det faller sig lite varstans och gärna för lite pengar.

Då är det skillnad i Hässleholm.
- Vittsjö GIK är ett av Hässleholms kommuns starkaste varumärken. På det här sättet knyter vi kommunen närmare detta, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

Pang, bom, klubban i bordet och föreningen får 750 000 kr årligen i tre år! Och politikerna uttalar tydligt – använd pengarna till att lyckas ännu bättre i Damallsvenskan.

Raka slängar, minsann, och kommunalråd runt om i Sverige kliar sig i huvudet och undrar hur de kan göra så där bara, rakt av liksom...

Kommunen står bakom en elitsatsning. Här rör det sig absolut inte om någon hymlande.

Kommunalrådet Mats Sturesson (C) applåderar klubben satsning:
- Vittsjö GIK är en välskött förening med stort lokalt engagemang. De har en fantastisk arena som de själva har byggt, och genom det här bidraget kan vi hjälpa till att stärka deras förutsättningar.

Ett samarbetsavtal med Vittsjö GIK skapar en positiv image för Hässleholms kommun, genererar ekonomiska mervärden i kommunen och skapar en stor massmedial uppmärksamhet och synlighet i både regional och nationell press”, skriver kommunen.
Det finns ett tillägg: ett uppdaterat klubbmärke där ”Hässleholm” ingår.

Källa: http://www.idrottensaffarer.se/