Färden gick till Hörja

Skriv ut

HÖRJA. En tur med bilen en söndags eftermiddag visst låter de kul, men vart skulle ja styra kosan? -till de stora varuhusen, -njaaa.

Behöver faktiskt inte åka många mil vid denna tid på året när småbyarna ställer till med utställning/ vårmarknad av egna framställda alster. Så det blev Hörja s bygdegård nån mil hemifrån, de hade just denna söndagseftermiddag öppet hus.

Visst finns det intresse i små byarna, att hålla byarna vid liv, tillverka i olika material, och där personerna sitter hemma o tillverkar något/ några härliga saker som används till vardags. Vackra trasmattor med egen färgsättning o mönster. Trasmattorna vävda i underbara ljusa färger för att inte tala om de små ljuvliga ugglorna som var virkade även dom i vårens färger. Små härliga tygdockor och vävda bordslöpare.

Vid ett annat bord fanns ljusstakar, i böjd form, stakar i enkla fattning eller i krona, vackra ljusstakar gjorda i fin smides teknik men även en liten vacker drake fanns att köpa. Det fanns även böcker, grytlappar o mycket annat smått o gått just nu till påsk, äggkoppar servetter o påskbonader i papp.



Ja, ni vet sån pappersbonad som fanns nästan i varje hem förr. O de är faktiskt riktigt roligt o gå runt o titta på allt som finns till salu. Idag när vi ska vara duktiga på att återvinna o tänka på miljön så fanns de riktigt snygga tygkassar, sydda i häftiga färger o mönster, rejäla o mycket användbara. Till salu var också snygga armband, vävda bordslöpare och halsdukar i skira garner.



Det fanns vackra smycken, halsband, armband och olika hänge också till salu, vackert upplagda för att locka… Det kom en jämn ström av söndags lediga, som tittade på allt som fanns. Även en korvgubbe som sålde charkvaror i en kasse från ett välkänt företag.
Tillfälle att sitta ner med en kopp kaffe, titta runt o träffa andra som är ute i samma ärende eller varför inte köpa med sig fikabröd hem.

Ute på trappen fanns grillad korv att köpa men också färska ägg o penseér till köpglada människor.

PSST! En tygkasse bidde det i alla fall o ett flak de är ju snart påsk.