Vårmarknad i Emmaljunga Folkets Hus

Skriv ut

EMMALJUNGA. Vad passar bättre på Vårdagjämningen är en Vårmarknad? Vårens ankomst och solens värme.Vi möttes av Emmaljunga brandbil med personal som visade upp sig på planen utanför Folkets Hus. Det kändes tryggt!

Ute fanns också försäljning av korgar, diverse träsaker och kvastar, påpassligt nog inför Skärtorsdagens färd mot Blåkulla.

Inne i stora salen hade ett 14-tal säljare dukat upp sina bord med allehanda ting: Här fanns bl a målade trätuppar, urblåsta ägg, pärlägg, små kycklingar och hönor, praktiska vändbara kassar, tavlor med visdomsord, örhängen, sockar och mössor till barn, hudvårdsprodukter, fröer, morotsmarmelad, och loppisgrejor.

Kerstin Persson och LiseLott Bengtsson från Strömsnäsbruk.

Hit kom också Lions President Nils Hansen från Vittsjö för att göra reklam för Vittsjödagen.

Blev man lite sugen på kaffe och hemgjord fralla var det bara att gå till “caféet”, där ordförande för “Folkets hus” (Emmaljunga byggnadsförening U.P.A) Gunilla Svensson och Johanna Mårtensson hjälpte till med serveringen.

Här satt också en del av styrelsen Bo Svensson, Rikard Olsson och Bengt Gengård och njöt av kaffet samtidigt som de kunde betrakta en akvarellutställning av undertecknad.

En strid ström av besökare var det fram till 14- tiden, sedan fick säljarna mest prata med varandra och göra ett och annat “stödköp” av grannen. Vårmarknaden gav i alla fall “mersmak” och flera loppmarknader är inplanerade.