SJÖSTUGAN OCH MIDSOMMAR BLIR ETT

Skriv ut

VITTSJÖ. Traditionsenligt sen flera årtionden tillbaka öppnar sommarcafé Sjöstugan på Valborgsmässoafton. Liksom under förra året blir det Mia Marjasdotter och Cecilia Sundgren som är arrendatorer och välkomnar besökarna. Sjöstugan och omgivningen kommer i år att bli nya nöjescentrum i kulturorten. Midsommarfirandet vid Gåsadammen flyttas och kommer att hållas på ny plats!

Mia och Cecilia är värdpar och välkomnar till idyllen.

För närvarande och en tid tillbaka har de båda jäntorna tillbringat en del av sin fritid i Sjöstugan. Möbler har snyggats upp med ny kulör men den största förändringar är kanske att ett helt nytt kakelklätt diskrum har byggts. Arbetet med detta har dock ägaren till Sjöstugan utfört. Vattenskidklubben äger fastigheten och har delvis hjälpt till med uppfräschningen. Ytterligare smärre förändringar kommer att se dagens ljus vid besöket. En väl synlig menytavla förmedlar att utöver kaffe och våffla kommer det att finnas dekorativa och smakliga smörgåsar. Pålägget kommer att variera utom då det gäller räkor och köttbullar. Varmrätt kommer att erbjudas de som önskar denna förtäring med utsikt över Vittsjön. Mycket har utförts och mer kommer för att erbjuda en hemtrevlig miljö.

Sjöstugans brygga någon meter ovanför Vittsjöns yta.

Men, det kommer att hända en del annat i anslutning till Sjöstugan.
För första gången kommer Gåsadammens midsommarfirande att förläggas till området kring Sjöstugan. Där kommer vattenskidklubbens område att ändras till sommarfest kring en midsommarstång med uddens tallskog som inramning. Främsta orsaken till denna förändring är att tidigare ansvariga och lekledare har sagt upp sin medverkan. Lösningen blev att Mia Marjasdotter kommer att leda lekarna och till sin hjälp har hon sin egen ”musikkår” Mixess som svarar för den taktfasta musiken. Planeringen för denna nya festplats är på gång.
Men, redan den 29 maj, samma dag som Mors dag infaller. Då kommer det att bli sång och musikalisk hyllning till alla ”morsor”. Från hemmaplan medverkar Mia Marjasdotter och hennes musiker i Mixess.

Denna hemtrevliga vy välkomnar besökarna till sommaren.

Men, den 3 juli kommer hembygdsföreningens sångare och musiker att underhålla både publik och gäster. Alla har dessutom chansen att medverka i allsång för alla.
Men, den 6 juli kommer Kristna samrådsgruppen att engagera någon eller några sångare. Den eller dessa kommer att sjunga och spela sånger och psalmer som kanske går i takt med de små vågornas skvalp från Vittsjöns yta. Sommarcaféet är givetvis öppet och programmet från bryggan brukar avslutas med en kort andakt.
Liknande program från Samrådsgruppen den 10 augusti med andra gästande medverkande.
Platsen för sommarens fika och trevnad heter Sjöstugan med omgivning!