Cykeltrim ”känn din bygd startar”

Skriv ut

VERUM. Nu kan försäljningen av Verums Fritidsgrupps cykeltrimspaket ”Känn Din Bygd” börja säljas. Paketeringen är klar, kontroller utsatta, infotavlor vid några av kontrollerna är på plats, bland annat vid Gåsadammen, ”lite historik om när och hur denna idyll blev till”.

Som tidigare nämnts på denna sida går årets 3 cykelrundor i huvudsak söder och väster om Verum, med en runda genom Vittsjö. Den gamla turistorten med den ”ozonrika luften”.

2 medlemmar, Gösta Nilsson (kassör) och Elisabeth Nilsson packar trimpaket, sammanlagt 7 blad + karta i varje.

Upptäck vår vackra natur, hör fåglarna, fika i naturen, leta kontroller, att göra detta med en cykeltur hoppas vi många vill. Välkomna till årets ”Känn Din Bygd”.

Det är elfte gången som Fritidsgruppen ordnar detta cykeltrim, ”Känn Din Bygd”. Som namnet antyder vill gruppen att deltagarna skall lära känna bygden och vad som finns och har funnits i detta område. Därför, liksom tidigare år, finns lite info för varje kontroll på kontrollbladet. Vid några kontroller finns extra infotavlor uppsatta, ex. några gamla torp. Vi uppmärksammar även två av Sveriges bästa vattenskidåkare som är från trakten, ”infotavla vid kontrollen”.

Det är en väl inövad grupp, 400 st. trimpaket paketerades på mindre än en timme.

I startpaket som kostar 50:- finns startkort till 3 st. tävlingar med fina vinster.

Cykeltrimmet: där det gäller att besöka minst 30 st. av de 36 utsatta kontrollerna för att vara med om dragningen av en av de 100-talet vinster som finns utöver 1:a. priset, en Skeppshults damcykel som är sponsrad av Snapphanebygdens sparbank.

Ord och Bildletartävling: Där det gäller att hitta bildmotivet vid 7 stycken av kontrollerna, samt bilda ett ord av kontroll och bildbokstäverna. Noggrann information om detta, samt tävlingskort finns med i startpaketet. Priserna i denna tävling: 5 st. presentkort på valfri ICA-handel sponsrade av Sparbanken Göinge i Farstorp

Individuell femkamp: Startkort till denna femkamp som finns med på programmet avslutningsdagen söndagen den 28 augusti, innan övrig prisutdelning. Tävlar om 10-talet vinster. Femkampen: 13:00 – 14:45. Prisutdelningen 15:00.

Tävlingen pågår mellan 1 maj – 25 augusti då startkortet skall vara inlämnat till Bengt Troedsson . Prisutdelning söndagen den 28 augusti.

Trimpaket kan köpas av medlemmarna i Fritidsgruppen i Verum samt, ICA-Nära Vittsjöhallen, Bjärnums Industriservice AB, XL-Bygg Osby, Sparbanken Göinge Farstorp, Christensens Bygg o Foder AB Hästveda.

Upptäck vår vackra natur, hör fåglarna, fika i naturen, leta kontroller, att göra detta med en cykeltur hoppas vi många vill. Välkomna till årets ”Känn Din Bygd”.