HÅRSJÖN RUNT PÅ GÅNG

Skriv ut

HÅRSJÖ. Hästhult AIK bildades 1967 och snart stod det klart att arrangera något som kunde intressera allmänheten. Då, 1972 arrangerades den första trimmarschen runt Hårsjön. Denna satsning fick ett stort uppsving. Deltagarantalet mattades av något men i torsdags fick marschen ett nytt uppsving då det kom 58 startande som löste sina startkort i gamla skolan i Hårsjö.

Ett motionerade gäng har stannat grubblande inför en fråga.

Skidåkning stod i främsta ledet då Hästhult AIK bildades. Utvecklingen fortsatte inom flera sporter och det som intresserade allmänheten mest var Hårsjön runt. Denna vandringssträcka på tre kilometer i kuperad terräng samlade stundtals över ett hundra motionsintresserade. Inte enbart vandringen upptog intresset utan även besvarande av tipsfrågor.

Under de 45 år som Hårsjön runt har arrangerats är det sammanlagt flera tusen motionärer som vandrat och gnuggat geniknölarna.

I torsdags var det 58 motionärer som gav sig ut i grönskande natur runt Hårsjön. Leden passerade strandremsan mellan Hårsjön och den allt mer igenväxta Hästhultasjön. Rätt tipsrad var 11x, 22x, 1x1 och x21. Rätta svaret på utslagsfrågan var 0. Bäst resultat med 12 rätt hade Roland Larsson. Elva rätt hade Ingrid Larsson och Dennis Larsson. Dessa erhöll priser.

På torsdag blir det andra etappen av Hårsjön runt med start från skolan i Hårsjö klockan 19.00- 19.30.