FRILUFTSGUDSTJÄNST VID UGGLETORPSSTUGAN

Skriv ut

VITTSJÖ. Åter var det samling till friluftsgudstjänst vid anrika Uggletorpsstugan intill Strandvägen. Första året det hölls officiell gudstjänst vid stugan var 1972. Kristi Himmelsfärdsdag har varit tradition för dessa gudstjänster med något undantag. Även i år hölls gudstjänst på denna kyrkliga högtidsdag.

Besökare vid friluftsgudstjänsten intill Uggletorpsstugan.

Församlingsprästen Stefan Dahlström höll gudstjänsten och organist var Kerstin Sturesson. Svenska fanan var hissad dagen till ära och sammankomsten inleddes med sammanringning med den gamla vällingklockan på stugan. Psalmen Likt vårdagssol, sammanföll helt med väderleken medan sjön låg stilla och vilande. De gamla furorna som omgärdar stugan vilade lugnt sina kronor under gudstjänsten. Dahlströms illustrerade predikan höll sig till dagens ämne på himmelsfärdsdagen.

Efter gudstjänsten kom de medhavda kaffekorgarna fram och flera av de drygt 30 besökarna föredrog fika i nära kontakt med naturen. Uggletorpsstugan var öppen och några passade att se inredning som är nära nog intakt sen stugan uppfördes i slutet av 1700 talet. Stugan återuppfördes på nuvarande plats i slutet av 1920 talet.