Bjärnum stadsteater ger pjäsen Vincent, start den 1 juli

Skriv ut

 

BJÄRNUM. Efter framgången med pjäsen ”Kontrabasen” under fjolåret fortsätter nu skådespelaren Fredrik Gunnarsson att ge föreställningar i den gamla ”svinaladan” på Verumsvägen i Bjärnum.

Årets föreställning heter Vincent av Leonard Nimoy och har premiär den 1 juli och kommer sedan att spelas vid ett antal tillfällen under sommaren.
Med andra ord det handlar om den store 1800-tals konstnären Vincent van Gogh.
"Min käre bror... eftersom saker har gått sämre och sämre för mig har det till slut blivit så dåligt att jag måste klaga.
Vår vänskap har utsatts för en svår chock. Vänligen kom ihåg att jag inte vill att du ska tro att den hjälp du hittills gett mig har varit något du har varit tvungen till. Du var inte tvungen då. Du är inte tvungen nu."

Under hela sitt konstnärliga liv var Vincent van Gogh ekonomiskt beroende av sin lillebror Theo. Detta skapade en relation fylld av motstridiga känslor och tack vare att Vincent under alla dessa år skrev brev till sin bror får vi en inblick i hur en av världens främsta konstnärer levde sitt liv under den senare hälften av 1800-talet.
Föreställningen Vincent är en berättelse om skapande, tro och tvivel. Om försakelser och uppoffringar, glädje och sorg. Och kärlek.

Bakgrundsperson till Bjärnums Stadsteater är skådespelaren Fredrik Gunnarson. Fredrik byggde om den gamla ”svinaladan" i trädgården till en teater med scen och 45 sittplatser. Under sommaren 2015 startade han Bjärnum Stadsteater.

Tanken med teatern är att skapa en varm och generös tillställning där alla oavsett erfarenhet av teater känner sig hemma.

Publiken bjuds på kaffe och bullar i den grönskande foajén tillsammans med skådespelare och medarbetare.
När föreställningen börjar kliver publiken in i en salong med guld, sammet och kristallkronor och får uppleva teater på högsta nivå.

Naturligtvis har teatern en fin hemsida där mer information finns att hämta, www.bjärnumstadsteater.se