GAMMELDAGSFEST PÅ SOLGÅRDEN

Skriv ut

 

HÄSTVEDA. Boende på äldreboendet Solgården i Hästveda fick uppleva en extra trevlig fredagseftermiddag. Varje boende erbjöds att inbjuda två anhöriga till Gammeldagsfest med korvgrillning. Kring grönskande, fasta och monterade lövträd blev samlingen kring de dukade småborden intill dammen. Där träffades bekanta samt bekantas bekanta under trevlig samvaro.

Några av besökarna på Solgården har bänkat sig vid borden.

- Detta var första gången som vi inbjöd till denna sommarfest, berättade enhetschef Jessica Johansson medan övriga personalen hjälptes åt att bereda plats åt boende och gäster vid småborden. Snart var samtalen igång med gamla minnen och andra intressanta händelser. Fanns det ingen kontakt mellan besökarna tidigare så fanns nu möjligheten. Vi har gjort denna satsning för att öka trivseln och fler får möjlighet att känna varandra, fortsatte Jessica Johansson. Omdömet om träffen var helt positivt och ger upphov till fler liknande träffar. Sommaren har nyligen börjat!

Folke och Susanne, tidigare Vittsjöboende återknöt bekantskapen.

Personalen, utan undantag gjorde skäl att arbeta på Solgården då soliga leende mötte både boende och besökare. Skrivaren av dessa rader var tillsammans med hustru inbjuden av sympatiske Folke Davidsson och denna inbjudan var inte att förakta. Snart började doften var grillad korv sprida sig och kön vid gående bordet växte snabb till i längden. Där fanns dressing och rostad lök som extra tilltugg. De som inte hade möjlighet att ta sig till bordet blev snabbt serverade efter önskemål.

Enhetschef Jessica Johansson kan var nöjd med arrangemanget.

Givetvis blev det kaffe och kaka efter maten! Hela kalaset var gratis då olika kassor bidrog med kontanter till festen som gott och väl räckte till alla.

Efter måltiden började ”Sväng-Gänget” från Osby spela så att inte en ledig plats och snart flödade sång och musik ut i den grönskande oasen. Det blev kända femtiotals låtar blandat med potpurri och Haderian. Någon av de boende blev uppbjuden till dans där en personalassistent förde taktstegen. Givetvis blev det sången om ”himlahunden som var så snäll”. Framträdandet avslutades med Man ska leva! Flera av åhörarna nynnade med eller lät sin stämma ljuda i de kända visorna. Gammeldagsfesten började så småningom gå mot slutet efter gemytlig samvaro.