50 miljoner i återbäring för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad kunder

Skriv ut

 

VITTSJÖ. En jämn ström av kunder i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad besökte under lördagen Vittsjö Idrottspark för att hämta sin premie från 2015. Denna i år i form av skadeförebyggande produkter. 

Det är säkert många som minns att 2015 års återbetalning från försäkringsbolaget skedde i form av pengar, som grundats på de skador som skedde under 2014. Förra årets överskott är nu aktuellt att återbetala till samtliga kunder i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. I år tänker dock försäkringsbolaget i helt nya banor. De 50 miljoner som blev ”överskott” satsas på förebyggande produkter för bolagets kunder.
Samtliga kunder fick tidigt under hösten möjlighet att välja bland ett antal olika skadeförebyggande paket. Här fanns bland annat möjlighet att välja ”Brandpaket”, Vattenpaket, Stöld-märkningssats eller kanske ett Wellnessband som gör det enklare att vardagsmotionera.
Om du därutöver har din bil försäkrad i Länsförsäkringar Göinge fick du en sjukvårdsväska. (Red anm. -faktiskt en av de mest genomtänkta sjukvårdsväskor jag sett så här långt!)

Bengt- Erling Ohlsson som är skadeförebyggare vid Länsförsäkringar Göinge berättar att han är glad över detta nya grepp som försäkringsbolaget nu tagit. Jag hoppas att våra kunder i tid kan förebygga skador eller kan få tillbaka sina tillhörigheter genom att de är DNA-märkta.

Faktiskt är det så att mellan 60 o 70 % väljer brandpaketet. Detta trodde vi inte först men så är det. Idag har jag en hel lastbil med bara eldsläckare på plats, berättar Bengt-Erling. På min fråga om vilka skador som är värst för försäkringsbolaget säger Bengt-Erling att det är vattenskador. Vattenskador är ofta svåra och tar lång tid att lösa. Sedan skall vi inte blunda för de andra skadorna. Här kommer ofta känslor in i bilden. Vi kan naturligtvis aldrig fullt ut ersätta de förluster en drabbad utsätts för vid stöld eller brand, berättar Bengt-Erling.

Länsförsäkringar Göinges område idag är hela nordöstra Skåne, dessutom Kristianstad kommun, Tomelilla och Simrishamn kommuner alltså ett stort område, säger Bengt-Erling. Vi har cirka 65 000 kunder i detta område. Vi besöker nu 36 olika platser för att ”återbetala” med produkter och hoppas ytterst att få ner försäkringspremien. Eventuellt kommer vi även nästa år återbetala med fler skadeförebyggande paket, tillägger Bengt-Erling.

-en ung tjej klarar fint att släcka en brand i en möbel

Extra trevligt att vi här i Vittsjö samarbetar med flera organisationer. På plats finns Vittsjö brandvärn som ger möjlighet att släcka olika bränder i fat och i textil avslutar Bengt-Erling.

Civilförsvaret fanns också på plats. Jag träffade Lars-Olof Nilsson, före detta officer, som idag tillhör FRG (Frivillig Resurs Grupp). Denna organisation lyder direkt under MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) och är idag under uppbyggnad berättar Lars-Olof. Vi har idag 60 medlemmar i Kristianstad men målet är 100. Organisationen finns även i Hässleholm och är på gång i Osby, saknas just nu i Östra Göinge.
Här vid vår monter finns möjlighet att kolla blodtrycket eller lära sig hur en hjärtstartare fungerar eller prova på HLR (Hjärt-Lung-Räddning). Inte minst detta med HLR + Hjärtstartare är viktigt säger Lars-Olof. Han berättar att en bekant till honom nyligen drabbades av akut hjärtproblem, men tack vare snabb insats av räddande åtgärder är han idag helt återställd, avslutar Lars-Olof.

-även en hoppborg för de yngsta fanns på plats