Julskyltningen i Bjärnum slog rekord

 

BJÄRNUM. I Bjärnum har det varit julskyltning söndagen den andra advent så länge man kan minnas. I år slogs dock alla tidigare rekord. Arrangörerna hade lyckats få 25 knallar, ett par konstnärer musik och en jonglör till Bjärnums centrum och publiken lät inte vänta på sig. Troligen besöktes centrum av minst 2000 under de fyra timmarna som julskyltningen varade.

Även om ett antal affärer passade på att hålla öppet så har julskyltningen idag mer karaktären av en trevlig julmarknad. Allt startade klockan 13. Då fanns knallar på plats utanför både Bjärnums Färg och Olof Nils. Nytt för i år var att det även fanns knallar i gamla Skohörnets lokaler och ett antal skolklasser fanns inne i Snapphanebygens Sparbanks lokaler.

Publiken kom snabbt och redan efter en knapp timme var Bjärnums centrum fullt av folk som trivdes i den trevliga atmosfären. På Bjärnums Konditori var det trängsel och så fort en stol blev ledig fanns en ny fikagäst på plats.

Flera passade på att åka häst och vagn.

I en lokal fanns ”Hand i hand”. Här fanns möjlighet till pyssel och det var ibland trångt vid bordet.

Klockan 15 startade dansen kring granen. Tobbe och Mange svarade för musiken och de fick spela ganska länge innan barnen ville att Tomten skulle komma.

Så kom han med en stor säck på ryggen. Förväntansfulla barn var snabbt framme och Tomten stod plötsligt mitt i en stor skara av barn. Som tur var fanns godispåsar till alla barn.

När mörkret så sakta började lägga sig var det dags för Tristan Ohlin Wesséus att visa sina konster inte minst med elden. Tristan som är 13 år är jonglör och eldslukare och har redan med bravur deltagit på olika medeltidsarrangemang. Han visade upp konster som man knappt trodde var möjliga. Makalöst så duktig han var.

Då julskyltningen började gå mot sitt slut lockade Bjärnums GOIF ungdomssektion med ”Tomterunda” vid idrottsplatsen. Där smög man omkring i mörkret för att se om det möjligen fanns någon Tomte. Det fanns säkert någon tomte som var beredd att ta emot barnens önskelistor.

Marina Backe och Carina Malm, som för femte året arrangerat julskyltning i Bjärnum, var mycket nöjda med dagen. Vi har nog haft 2000 besökare, trodde vi inte, säger Marina. En rolig sak hände, en knalle som var på väg hem till Malmö såg att vi höll på att sätta upp stånd. Han frågade om han fick vara med, o det fick han naturligvis fortsätter Marina.

Vi har faktiskt börjat lite smått redan med Julskyltningen 2017. Musiken är bland annat redan bokad, avslutar Marina o Carina.

Några bilder till:

Top