Fiber 2017 eller fiber 2018?

 

Vittsjö. Ja, de olika beskeden haglar som vårregnen i backen! Häromveckan så påstod kommunens fibergrupp att Vittsjö INTE får någon fiber förrän 2018, enligt kommunens plan.

Verkligheten är, att idag har Telia/Skanova cirka 52% täckningsgrad bland villaägarna i Vittsjö, detta är en mycket hög täckningsgrad! Efter kvällens telefonsamtal från Telias representant Jonas Qvarfordt så meddelar han att Telias/Skanovas planerare för utbyggnaden samt deras 'grävare' hoppas kunna få möjligheten att träffa kommunens representanter redan inom 14 dagar, detta för att kunna erbjuda kommunen samförläggning.

Detta är goda nyheter för oss som är boende i Vittsjö och som önskar kliva in i det moderna samhället med tillgång till snabba fibertjänster, både för Internet och för bättre Tv med mera.

Förhoppningen är nu att kommunens fibergrupp, med IT-chefen John Palmqvist i ledningen, ska ställa sig positiva till att samförlägga tillsammans med Telia/Skanova så att ett grävtillstånd snabbt kan beviljas. Detta skulle kunna betyda att vi i Vittsjö redan senast till hösten (som senast!) skulle kunna träda in i 2000-talet! Förhoppningsvis kommer detta i så fall att ha betydelse även för andra orter inom kommunen som Emmaljunga och Hästveda med flera. Håll tummarna och håll koll!

Top