Skånsk- Arabisk afton

 

VITTSJÖ. ~ ett spännande möte mellan två musikkulturer~. Den 26 maj kl. 19.00 kommer vi att bjuda på en härlig kväll med två band på Stickspåret i Vittsjö.
Dels kommer Nadin Al Khalidi med fyra musiker framföra arabisk musik och dels kommer Linda Lundqvist och Lars "Linkan" Lindkvist med 4 musiker från Gyssla Elitkapell framföra äldre skånska visor och låtar.

Nadin har under senare år haft stor framgång som musiker och sångerska, inte minst i arabvärlden, där hon tillsammans med sitt band Tarabband uppträtt på flera av de största scenerna. 
Linda Lundqvist har under många år arbetat som trubadissa och är bland annat ansvarig och intitiativtagare till Allsångståget som årligen spelar på en lång rad platser i Skåne.

Tillsammans med Lars "Linkan" Lindkvist har hon djupdykt... i den skånska myllan och tolkar gamla skånska visor på ett nytt och roligt sätt. Med delar från Gyssla Elitkapell, kommer det att bjudas på visor men också skånska spelmanslåtar från 17 - 1800-talen ornamenterade i moderna klanger och rytmer. Rejäl svänggaranti utlovas. 


Arrangemanget är Gratis tack vare stöd av bland annat Statens musikverk, Vittsjö Fonden och Hässleholms kommun. Till skillnad från andra kvällar på Stickspåret serveras ingen mat eller alkohol men det går att köpa fika till självkostnadspris. Restaurangen och grannen intill, Raka Spåret, har matservering och fullständiga rättigheter och Tåget stannar precis breve !

Top