Vilken härlig kväll på Stickspåret!

 

Vittsjö. Under fredagskvällen bjöds Vittsjöborna på en fantastisk musikkväll på Stickspåret. Gratis inträde men det fanns möjlighet att lämna ett frivilligt bidrag för dem som ville det. Cirka 250 personer av alla åldrar hade kommit för att njuta av denna kväll. Skånsk-Arabisk afton var temat och de som uppträdde var den internationellt kända artisten Nadin al Khalidi med sina fyra fantastiska musiker i bandet Tarabband, Linda Lundqvist och Lars "Linkan" Lindkvist med band stod för det skånska inslaget.

Ansvarade för mixerbordet gjorde Peps Persson!

En entusiastisk publik njöt av de fantastiska arabiska sångerna och den sprudlande spelglädjen från hela bandet. Vi som var där kommer nog aldrig att glömma det otroliga fiolspelet! Det spelade absolut ingen roll att de flesta inte förstod texten, känslorna som framfördes på scenen sa allt.

 Efter pausen var det då dags för Linda Lundqvist och Lars "Linkan" Lindkvist med bandet. De började med en danslåt och Linda uppmanade publiken att komma upp på det lilla dansgolvet som fanns framför scenen. Det stod inte på förrän golvet var fyllt och alla dansade med alla, gammal som ung. När folk väl börjat dansa så fanns det inget som kunde stoppa dem längre så dansen fortsatte under alla nummer.

Som avslutning samsades alla artister på scenen och spelade ett nummer tillsammans, tyvärr kunde jag inte uppfatta namnet på låten eftersom det sades på den bredaste skånskan (vilket inte är så lätt att förstå för en 'norrlänning' som jag). Efter stående ovationer enades banden till slut med att spela en Polka från Vittsjö som extranummer till publikens stora jubel.

 

 

Nu fylldes dansgolvet till bristningsgränsen och man kunde verkligen känna hur golvbräderna gungade! Jag stod och filmade med mobilen och det var inte lätt att försöka hålla den stilla... Det som genomsyrade hela kvällen var GLÄDJE, spelglädje och lyckan av att få uppleva musik tillsammans och sudda ut alla ålders- och ursprungsgränser. Jag hoppas verkligen att ni ska kunna känna en del av detta från de filmklipp som jag publicerat. Passa på att njuta ni med, upp med volymen på max och njut!

 

 

Top