Från Kalix till Torpa´s veteranmarknad

 

Torpa. Nu e de bråttom vi har inte hela dan på oss, får alltid vänta på dig så löd ungefär orden från min man vid frukostbordet idag. Jaha idag är det en veteranmarknad i en liten by som heter Torpa. Ligger andra sidan länsgränsen och det kommer bli varmt så det är bäst att vi kommer iväg nu. Sagt och gjort, klar att köra och visst är det varmt ute redan, skönt med ac i bilen för det tar en stund innan vi är framme i Torpa. Jag blir lika överraskad varje gång, att det finns så många människor i små byarna runt omkring en, som arbetar ideellt och har samma intresse.

Med bildelar av äldre modell, kan även handla om veteranmopeder, veteranbilar, veteranmotorcyklar och det finns många lådor med grejor som är till salu. Veteranmarknaden här i Torpa är inne på de tredje året och de första försäljarna anländer redan vid sex tiden då dagen knappt börjat. De är ju klart allt skall fram och det tar nog en bra stund innan allt har kommit på plats.

Jag går runt och tittar på området och visst är utbudet av varor helt enormt, visste inte att det fanns så mycket reserv delar som passar till gammalt och att det finns sådan efterfrågan på just den dära lilla, ni vet den har jag letat efter länge. Man kan bli glad för minde och idag är lyckan gjord för någon som just idag har hittat den delen som saknas.

Jag går vidare och tittar in på en fd mack där oljedunkarna är kvar, tänker det var inte bättre förr. Men det är kul o bli påmind. Och behöver man vila benen lite finns det kafe´ som är identisk a la 50 tal med helt underbar inredning och en jukebox och kaffet smakar gott.

Här finns också ett bil museum som är öppet så utbud finns, det är bara att välja. Äldre verktyg och bruksföremål samlade under samma tak, ute finns det grejor för både stora och små. Så klart finns det hela äldre bilar på plats med elegans och krom som blänker.

Eller varför inte gå in o titta i postbussen från Kalix som har hittat ner hit, inte illa. Naturligtvis så finns det hamburgare/korv till lågpris just idag serverat för alla hugade spekulanter de e bara att betala till denna tjej med sin vackra prickiga klänning så är dagens middag klar.

Top