"Det finaste" i Verums kyrka!

Skriv ut

 

VERUM. Sommartoner i Verum kyrka förlöpte i sångens och musikens tecken med Marie Bengtsson och Sofia Larsson. Organisatör, kapellmästare Curt Nilsson var också ackompanjatör. Även Stefan Dahlströms predikan höll sig inom ämnet att sång med färg kan ge extra klang och kulör. Avsikten var att det också skulle ske utdelning av premier men denna dag högtid är framflyttad.

Curt Nilsson har tagit hand om Maries hjärta men Sofia Larsson fick behålla gåvan!

Sammankomsten inleddes med att Marie Bengtsson vandrade kyrkgången fram spelande på fiol, Den blomstertid... Sofia Larsson och Marie Bengtsson fortsatte solo och duett med Nu grönskar det, med Hallelujainslag. Solisterna fortsatte med flera sånger, solo och duett samt solo med fiol av Marie Bengtsson. Det blev sommarvisor med inslag av musikalisk Gånglåt.

Stefan Dahlström talade i predikan om Pingstens hänryckning. Den religiösa pingsthelgen borde mottas med samma hänryckning som vid mål i idrottsliga sammanhang. Den illustrerade predikan jämförde sången och musiken med en droppe av färg på lugn ytan kan ge hela omgivningen mer kulör. Predikan omgärdades av unison psalmsång.

Efter En underbar dag blev det pianosolo av Curt Nilsson och som avslutning blev det en applåderad duett. Curt Nilsson överlämnade godispresent till solisterna med kommentarsång till solisterna: Du är det finaste... Stefan Dahlström tackade Curt Nilsson för hans engagemang och nynnade fram: Du är det finaste...