50:e friluftsmötet i Mörkhult

 MÖRKHULT. Vindbyarna kom oregelbundet och ruskade om nyuppsatta tältet. Emellanåt kom solen fram och värmde besökarna vid den 50:e friluftsgudstjänsten hos Sofia och Erling Olsson i Mörkhult. Tjänstgörande präst var Christer Frostenson och Primkören medverkade liksom Tore Nilsson med trumpet.

Sofia Olsson var organist och Tore Nilsson var solist med trumpet.

Väderleken var tvetydig men värdparet Sofia och Erling Olsson satsade på äkta friluftsgudstjänst i ekbacken. Vinden var frisk och några hastigt förbiilande moln behöll vätskan hos sig. Tältet stagades upp men de flesta av 90 besökarna föredrog att utan vindskydd låta vind och sol omsluta kropparna.

Christer Frostenson var gästpredikant vid friluftsmötet.

Pensionerade kyrkoherden Christer Frostenson framhöll att även pensionerade präster kan återanvändas! Symboliskt sjöngs psalmen I denna ljuva sommartid där Tore Nilsson medverkade med trumpet. Sofia Olsson är en av ledarna för den ungdomliga Primkören som framträdde med 15 unga sångare.

Den ungdomliga Primkören sjöng vid friluftsgudstjänsten.

Christer Frostenson höll predikan med utgång från ”vila och tillförsikt”. Som synbarligt bevis i sitt tal medförde han en äkta vildros från Kulleröd. Under efterföljande psalmsång upptogs kollekt till KREDO, en kristen studieorganisation.

Några av skaran som besökte friluftsgudstjänsten Mörkhult.

Primkören medverkade ytterligare vid ett par tillfällen och tjänstgörande prästen framförde tack till värdparet som åter upplät platsen till friluftsmöte.
Sammankomsten avslutades med kyrkkaffe i det fria.

Top